comenzi@proton.com.ro
  +40-21-224 5281      
Contact:      

LaboratoarePrincipiul metodei:

Proba este pusa in contact cu o proteina de legare acid hialuronic (HABP) si acidul hialuronic din proba se combina specific HABP. Cu scopul de a obtine un rezultat insolubil sunt adaugate particule de latex acoperite cu anticorpi anti-HABP care se leaga de complexele imune. Astfel creste gradul de turbiditate din solutie, acesta fiind masurat optic si direct proportional cu concentratia de acid hialuronic din proba.

Guéchot J et al.: Automation of the Hepascore and validation as a biochemical index of liver fibrosis in patients with chronic hepatitis C from the ANRS HC EP 23 Fibrostar cohort. Clin Chim Acta 2010 Jan; 411(1-2):86-91

Colectarea si pregatirea probelor:

Se utilizeaza plasma sau ser.
Probele se testeaza imediat dupa colectare.
Din moment ce probele sunt potential infectioase ele trebuie manipulate in deplina siguranta conform reglementarilor locale si nationale.

Stabilitatea HA in proba ( Caracteristici ale Acidului Hialuronic Wako Gmbh)

Temperatura de pastrare

Stabilitatea HA in proba

-80°C

Stabilitate 26 luni

-30°C

Stabilitate 26 luni

7°C

Aproximativ 7% scade dupa 60 de zile

26°C

Aproximativ 11% scade dupa 14 de zile

Instrumente:

Reactivul este conceput pentru a fi folosit pe majoritatea analizoarelor de biochimie disponibile pe piata.

Masurarea pe analizoarele automate:

Introduceti parametrii în conformitate cu instructiunile instrumentului pentru a efectua masurarea.
Aplicatiile sunt disponibile la cerere.

Calibrarea:

Curba de calibrare se produce automat în analizor, prin trasarea absorbantei (turbiditatea) vs concentratie. Se foloseste solutie salina ca blank. Consultati manualul de utilizare pentru detalii cu privire la efectuarea calibrarii.

Rezultatele:

Rezultatele finale sunt calculate automat si imprimate. Rezultatele sunt exprimate in ng/ml.
Comparand concentratia de HA din sange sanatos masurat cu testul automat latex de aglutinare si testul de referinta HA ELISA Hepascore reda corelatii semnificative.

Concluzii:

Datele de mai sus indica faptul ca testul automat HA latex de aglutinare prezinta performante excelente in comparatie cu metoda de referinta. Se foloseste usor, este precis si permite punerea in aplicare a unui sistem automat de calcul HEPASCORE.